1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Geroosterde gamba?s & vietnamese dip

Geroosterde gamba?s & vietnamese dip

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Ingrediënten 2 personen


12 gamba?s, 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels chili-olie, het sap van 2 limoenen, 1 eetlepel vissaus.
Voor de dip:2 plakjes gesneden knoflook teentjes, 1 fijngesneden Spaanse peper (zonder zaadjes), 1 eetlepel basterdsuiker, ? fijngesneden limoen, 1 a 2 eetlepels vissaus.


Verder heb je nodig


Grillpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de gamba?s kort af. Maak nu eerst de marinade. Meng hiertoe 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels chili-olie, het sap van 2 limoenen, 1 eetlepel vissaus. Giet in een kom dit mengsel over de gamba?s en laat de gamba?s hier minstens een kwartier in marineren.Maak intussen de dip.

Bereidingswijze

Stamp de knoflook, de Spaanse peper en het zout fijn in een kom. Roer de limoen met sap, de vissaus en ongeveer 4 eetlepels water erdoor. Verwarm de grillpan. Leg de garnalen in de pan en rooster ze ca. 5 minuten totdat de binnenkant niet meer doorzichtig is. Om te voorkomen dat de gamba?s uitdrogen, moet je ze niet te lang in de pan liggen!

Serveertip

Serveren met een salade en wat stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top