1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Brietaart met noten

Brietaart met noten

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Ingrediënten 4 personen


125 g ongezouten cashewnoten, 250 g brie, 4 eetl. zonnebloemolie of olijfolie, 250 g kwark, 250 g bloem, 1 eetl. paneermeel
400 g bloemkool, 3 eieren, zout, versgemalen peper, 1? dl slagroom


Verder heb je nodig


1 springvorm, pizza- of taartvorm ? 26 cm


Lekkere taart waarop veel variatie mogelijk is. 877 Kcalorien pp

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190?C. Meng de olie door de kwark. Voeg de bloem en een snufje zout toe. Kneed dit tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1/2 cm dik. Vet de taartvorm licht in.

Bereidingswijze

Leg de deeglap in de vorm. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Strooi er paneermeel oven Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook deze 4 minuten en spoel er daarna koud water over Klop de eieren los met peper, zout en slagroom Hak de noten grof en snijd de brie in dunne plakjes Verdeel de bloemkoolroosjes over de deegbodem, leg de plakjes brie erop en strooi de noten erover. Giet het ei-roommengsel erop. Bak de taart gaar en goudbruin in het midden van de oven in 35-40 minuten.

Serveertip

Serveer er een frisse groene salade bij. Vervang bloemkool door broccoli of asperges, afhankelijk van het seizoen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top