1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. R?rakor med Graslok

R?rakor med Graslok

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote aardappelen
2 eetlepels verse gehakte bieslook
2 theelepels zout
2 tot 4 eetlepels boter
2 tot 4 eetlepels zonnebloemolie
verse gemalen zwarte peper



Aardappelkoekjes met bieslook. Bron: In de Zweedse keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze grof, het liefst in dunne flinters boven een grote mengkom.
Giet het vocht dat zich uit de rasp in de kom zal vormen niet af..
Werk vlug om te voorkomen dat de flinters verkleuren, meng er de bieslook, het zout en wat peper door.
Verwarm de boter en de olie in een grote braadpan op hoge hitte tot het schuim wegtrekt.
De pan moet zeer heet zijn, maar het vet mag niet roken.
Neem per koekje 2 eetlepels van de flinters en hou ze dun en plat door er met een pannenkoekmes op te drukken.
Bak 3 of 4 koekjes tegelijk die ongeveer een doorsnee hebben van 7 cm.
Bak de koekjes 2 tot 3 minuten lang op middelmatige hitte aan elke kant, of zolang tot ze krokant en goudgeel zijn.
Voeg indien nodig een beetje boter of olie toe.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top