Verse kaas met aardbeien
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 19-05-2002
Voor dit recept heb je geen vuurtje nodig.
Ingrediënten 4 personen
750 gram aardbeien1 dl aardbeienlikeur
50 gram fijne suiker
500 gram verse roomkaas
100 gram lange vingers
Benodigdheden
VorkVoorbereiding
De aardbeien schoonmaken.
500 gram hele aardbeien bewaren voor de garnering, overgieten met 2 eetlepels aardbeienlikeur, even apart zetten.
Bereidingswijze
De rest van de aardbeien fijnprakken en tegelijkertijd met de suiker vermengen. 2 eetlepels aardbeienpuree vermengen met de rest van de aardbeienlikeur en ook even aan de kant zetten. De rest van de aardbeienpuree door de verse kaas roeren en goed kloppen. De helft van de lange vingers op de bodem van een glazen schaal uitspreiden, met een keukenpenseel bestrijken met het mengsel aardbeienpuree/ likeur en bedekken met de helft van het aardbeien/ kaasmengsel. Daarop nog een laag lange vingers leggen, bestrijken met aardbeienpuree met likeur en bedekken met de rest van het aardbeien/ kaasmengsel. Tenminste 2 uur op een koele plaats laten rusten.
Serveertip
Garneren met de hele aardbeien en koel serveren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties