1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Russische keuken
  5. Kiselj van veenbessen

Kiselj van veenbessen

  • Russisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Ingrediënten 4 personen


600 gram veenbessen, 150 gram suiker, 3 eetlepels aardappelzetmeel, 1 liter water, 100 gram kersenjam voor de versiering, 20 cl geklopte room voor de versiering



Een russisch nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sorteer en was de veenbessen en bedek ze met de 1 liter koud water en breng het aan de kook.
Uit laten lekken en door de zeef halen. Meng de verkregen brij met het kookwater. Voeg de suiker toe , meng en breng opnieuw aan de kook.
Los het zetmeel op in ongeveer 120 ml koud water en giet ze in straaltjes bij het kokende veenbessensap, terwijl u krachtig roert. Breng aan de kook en haal het van het vuur.
Bedek de bodem van de schaaltjes met kersenjam, giet de kisjel erover en laat afkoelen. Plaats het minstens een uur in de koelkast, kan ook in de vrieser maar het mag niet invriesen.

Serveertip

Dien op met de geklopte room.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lytsesinneblom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lytsesinneblom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top