sambal goreng telor

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Een lekkere pittige indische eiergerecht, kan in combinatie bij rendang of babi ketjap en sambal goreng boontjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 rode lomboks of een halve eetlepel sambal, 8 eieren, 1 theelepel laos, een halve theelepel sereh, een halve theelepel koenjit, 1 blokje goudbouillon, 2 daoen salam of 2 laurierblaadjes, een halve eetlepel suiker, 1 ui, het sap van een schijfje citroen, 2 gesneden tomaten, een half kopje koffiemelk of een vierde deel gesmolten santen(kokosblok), 1 kop water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 wok of een grote braadpan.

Voorbereiding

De eieren hard laten koken daarna pellen, de ui fijn snijden, tomaten fijn snijden.

Bereidingswijze

De fijngesneden ui, sambal of de lomboks, laos, sereh, koenjit, bouillonblokje, 2 daoen salam of de laurierblaadjes en de suiker in de wok of braadpan in olie gedurende plus minus 4 minuten laten fruiten. Daarna de tomaten erbij doen. Na plus minus 3 minuten 1 kop water, citroensap en een half kopje koffiemelk of de gesmolten santen erbij doen. Zodra het goed kookt, gaan tenslotte de hardgekookte eieren in de Pan. Laten koken en het vuur tot de helft laten temperen. Na een kwartier sudderen is het gerecht klaar, naar smaak eventueel wat zout en peper erbij doen. Om de kruiden goed in de eieren te laten trekken is het aan te bevelen een snede in de eieren aan te brengen, alvorens die in de pan gaan.

Serveertip

Een bijgerecht bij een rijsttafel.

Laatste reacties

Terra65 avatar
Terra65 30-01-2013

Zeker lekker recept, heb er van zitten smullen. Inderdaad net even anders door de tomaat, maar authentieke smaak. Simpel bijgerecht waarvoor ik eigenlijk alle ingredienten altijd wel in in huis heb. Heb in plaats van serehpoeder verse sereh gebruikt die ik in de blender heb vermalen met de ui en knoflook, krijg je mooie gladde saus van.Ga ik vaker maken!

ehouba avatar
ehouba 22-05-2002

Het was erg lekker! Het recept op mijn pagina heeft geen tomaat erin en dat gaf wel een lekker accent. Weer heel anders dan ik gewend ben. Binnenkort ga ik nog meer van je recepten proberen. Groeten, Ewald

engellen avatar
engellen 20-05-2002

dit ga ik zeker uiproberen gr jolanda

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten