Gegratineerde kalkoentoost met cranberrysaus

  • Scandinavisch, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Scandinavisch buffet, voor 16 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
2,5 dl mayonaise

1 theel vers gehakt dille

4 voorjaarsuien, fijngehakt

8 sneetjes volkorenbrood, ontkorst en geroosterd

4 zure augurken, in plakjes

500 gr gekookte kalkoenborst, in plakken

4 eiwitten

zout en zwarte peper

125 gr Harvati of Samsoe kaas, geraspt

paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cranberrysaus ingredienten:


125 gr cranberry's, vers of diepvries (gewassen, gedroogd en gehakt)

2 handappelen, uitgeboord en fijngehakt

1/2 theel citroensap

1 eetl honing

2 voorjaarsuien, fijngehakt

3 eetl rozijnen, fijngehakt

zout

Voorbereiding

Bereid eerst de saus: meng alle ingredienten in een kleine kom. Zet de kom afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Klop in een kom de mayonaise, dille en uien dooreen. Besmeer het brood hiermee, verdeel de plakjes augurk erover en beleg met plakjes kalkoen. Snijd de sneetjes brood schuin doormidden.
Warm de grill voor op hoog.
Sla de eiwitten stijf en meng ze met zout en peper naar smaak, de kaas en 1 theelepel paprikapoeder. Schep dit kaasmengsel over de belegde toostjes en gratineer ze 1 minuut onder de grill tot ze goudbruin zijn. (Doe dit zo nodig in twee porties).
Bestrooi nog met een vleug paprika en serveer warm.

Serveertip

Schep wat cranberrysaus op de toost, alvorens ze te eten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten