plumsaus kip
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
kip in pruimensaus lekker zoetig gerecht.
Ingrediënten 4 recipe.people
1hele kip .5eetlepels plumsaus van lee kum kee.5eetlepels sherry.3eetlepels soyasaus.2sjalotjes fijn snijden.3takjes bosuitjes ,zout naar smaak.1eetl smaakversterker ajinomoto.1glaswater.olie om te braden.
Benodigdheden
1 wok 1 spaan en een serveer schaal en 1 hakmes en 1 snijplank.Voorbereiding
De sjalottjes fijn snijden de kip marineren in de sherry en soyasaus en wat zout.
De bosuitjes schuin en fijn snijden.
Bereidingswijze
De wok op vuur doen en dan olie heetlaten worden en dan de kip braden bruin aan alle kanten.Dan de sjalottjes bij doen en dan de plumsaus.Dan de water en laten sudderen.
Als de saus dik is is het kip af .wel telkens de kip keren bij het smoren.als laats de smaakversterker in doen en dan 1minuut laten staan.Dan de kip laten afkoelen en dan in stukken hakken en reserveren op een bord de saus erop schenken en dan de gesn.bosuitjes op strooien.Op dienen met warme witte pandan rijst of jasmijn rijst.
Serveertip
Je kan eventueel wat roerbak groenten onder de kip serveren b,v paksoi.