1. Home
  2. Recepten
  3. perentaart

perentaart

Door: harryenjolanda

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Ingrediënten 8 personen


250gr.gezeefde bloem, 125gr.witte basterdsuiker, mespunt zout, 190gr.kleingesneden koude boter of maragrine, half losgeklopt ei, 50gr.ongebrande, gepelde pistachenootjes, kilo peren(doyenne of Bonne Louise), sap van 1 citroen, drie eieren, 2 dl.slagroom, 100gr.kwark, 150gr.suiker, 1zkj.vanillesuiker


Verder heb je nodig


Taartvorm 26cm. mixer, deegrol,


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een soepel deeg kneden van de bloem, basterdsuiker, zout, boter en het losgekl.ei.de deegbal half uur koel wegzetten.

Bereidingswijze

Het deeg uitrollen tot een lap van een halve centimeter dikte en hiermee de ingevette taarvorm bekleden. de bodem inprikken en bestrooien met de pistachenootjes. peren schillen en in dunne schijfjes snijden, direct met de citroensap omschappen. de peren cirkelvormig in de taarvorm schikken. drie eieren met de slagroom, de kwark, 150gr.suiker en vanillesuiker loskloppen en over de peren schenken. de taart in een hte oven (220gr.C) in 25 min. gaar en goudbruin bakken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harryenjolanda
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top