Chinese kool- en komkommersalade

  • Chinees, Salade
  • 0-10 min.

Knapperige Chinese kool, gemarineerd met komkommer in een lichtzoete saus

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 400 gr Chinese kool, zeer dun gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1
    eetl. sojasaus, donkere
  • 1 theel. suiker
  • 2 eetl. sesamolie
  • 400 gr.
    komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • zout
  • versgemalen peper naar
    smaak
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Blancheer de kool 1 minuut in kokend water met wat zout.
    Zet het opzij
    en laat het goed uitlekken.
    Snij de knoflookteen middendoor. Druk elke
    helft met het blad van een groot mes plat en snij het vervolgens heel
    fijn.
    Meng, voor het bereiden van de marinade, knoflook, sojasaus,
    suiker en sesamolie in een klein kommetje.

    Bereidingswijze

    Doe de Chinese kool en de komkommer samen in een slaschaal en meng het
    goed doorelkaar.
    Breng het op smaak met peper en zout.
    Giet de
    marinade over de salade en laat het vervolgens ca 2 uur op kamertemperatuur
    rusten.

    Serveertip

    Serveer de salade met een garnering van takjes verse kruiden.

  • Vervang
    de lichte sojasaus eens door donkere of door sojasaus met paddenstoelen
    smaak.
    Eet smakelijk!
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    chin-chin avatar
    chin-chin

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten