Visschoteltje met zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2002

Superlekkere verrassing!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zalmmoten, 5 aardappelen, 1 ui, 3 tomaten, paar champignons, 2 eieren ,scheut witte wijn, 100 gr. geraspte kaas, 2 knoflooktenen, olijfolie, basilicum, salie, peterselie, zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 ovenschaaltjes van ongeveer 15 cm. doorsnede, stamper.

Voorbereiding

De aardappelen koken in de schil, tomaten in blokjes snijden, ui en champignons snijden.
eieren koken.
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Ui met knoflook en champignons bakken tot ui zacht is. tomaten toevoegen, 2 min. meebakken. wijn toevoegen, even laten inkoken. room en kruiden toevoegen.kort laten pruttelen. pan van het vuur af halen. geraspte kaas toevoegen en evt. scheutje citroensap.
Aardappelen grof stampen en scheut olijfolie, wat geperste knoflook en peterselie erdoor mengen.
Zalmmoot op de bodem van schaaltje leggen, saus erover gieten tot zalm helemaal bedekt is.
eieren in 4 partjes snijden en erover verdelen.
gestampte aardappelen eroverheen strooien.
25 min. laten bakken in de oven tot er een bruin korstje ontstaat.

Serveertip

Ziet er erg leuk uit dat ieder zijn eigen schaaltje heeft. Is nauurlijk ook mogelijk voor 4 of meer personen. Heerlijk met een glas droge witte wijn en eventueel met een salade.

Laatste reacties

feodora avatar
feodora 30-05-2002

Mmmm, lijkt me overheerlijk!! Ik heb 't recept aan mijn favorieten toegevoegd en ga het op korte termijn maken. Denk dat onze kinderen het ook wel weg kunnen krijgen. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten