pasta met kabeljauw, garnalen en paprika
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
1 pak kabeljauwfilet,kaassaus,
100 g Noorse garnalen,
1 kruidenbouillontablet,
275 g (vlinder)macaroni,
1 ui,
1 grote rode paprika,
1 grote groene paprika,
kaas (ca. 75 g),
1 theelepel tijm,
1 theelepel rozemarijn,
1 teentje knollook,
2 grote vleestomaten,
2 eetlepels olie,
1 eetlepel citroensap,
1 theelepel scherpe mosterd,
? theelepel suiker,
zout,
versgemalen peper.
Benodigdheden
oven,
grote ovenschaal,
aluminiumfolie.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200?C of gasoven stand 4. Kabeljauw en garnalen in Ca. 30 minuten iets laten ontdooien. Intussen in een pan ruim water met kruidenbouillontablet aan de kook brengen. Pasta net gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Paprika?s schoonmaken, in brede repen snijden en repen in ruiten snijden. Kaas in reepjes en vervolgens in kleine blokjes snijden. Kabeljauw in kleine stukjes snijden. In een vuurvaste schaal door elkaar scheppen: Pasta, kabeljauw met saus, garnalen, uienringen, paprika, kaas, tijm en rozemarijn. Knoflookpellen en erboven uitpersen. Knoflook door pasta scheppen. Afdekken met aluminiumfolie.
Bereidingswijze
Pastamengsel Ca. 25 minuten in midden van de oven zetten tot kabeljauw net gaar is. Intussen vleestomaten wassen, in vieren snij den en kwarten in dunne parten snijden. In een kommetje olie, citroensap, mosterd, suiker, zout en peper tot een sausje kloppen.
Serveertip
Pastamengsel over borden ver delen. Tomaatparten aan weerskanten naast pasta rangschikken, zodat twee ?vleugels? ontstaan. Sausje over tomaat sprenkelen.