Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Rouille
  6. rouille (frankrijk)

rouille (frankrijk)

Door: fransbrouwers

  • Frans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-05-2002

Ingrediënten 4 personen


25 gr.droog brood,geweekt in visbouillon.
3 teentjes knoflook.
1 eidooier.
2 el. harisa.
1/4 tl. zout.
250 ml. goede extra vierge olijfolie.


Verder heb je nodig


Mengkom.


Bijgerecht voor vissoep of bouillabaise.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten vooraf klaar.Alles hoort op kamertemperatuur te zijn.

Bereidingswijze

Doe,met uitzondering van de olijfolie,in een blender of Keukenmachine en klop ze goed door elkaar.Doe er dan LANGZAAM de olijfolie erbij tot deze door de eidooiers is opgenomen.

Serveertip

Eventueel kun je flinterdunne reepjes verse chilipepertjes toevoegen om een scherpe smaak te krijgen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top