Geitenkaasje met rode wangen.

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2002

Wie van geitenkaas houdt,zoals ik vindt dit heerlijk!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakken ronde geitenkaas vab 2 cm dik(bvb.Sainte maire)
2 gedroogde tomaten op olijfolie;25 gram gemalen hazelnoten;1/4 rode kool;1/2 kropje frisse-salade;Een handvol gele rozijnen;Een bosje peterselie;Olijfolie;witte wijnazijn;peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smeer de randjes van het geitenkaasje in met olijfolie en rol ze eerst door de gemalen hazelnoten en vervolgens door de in blokjes gesneden gedroogde tomaat.Goed aandrukken en enkele stukjes tomaat boven op het kaasje leggen.Snijd de rode kool in flinterdunne sliertjes,was en verklein de friseesalade en meng beide groenten met de rozijnen.
Maak de dressing met de olijfolie,peper en zout en de witte wijnazijn.
Maak een tweede dressing van de peterselie.Pureer de peterselieblaadjes in de blender,voeg er straalsgewijze wat olijfolie aan toe,tot de gewenste dikte is verkregen en breng op smaak met peper en zout
Meng de eerste dressing met de salade en verdeel de salade over 4 borden.Leg de kaasjes erbovenop en garneer met een streepje peterseliedressing

Laatste reacties

ej_ra_klein avatar
ej_ra_klein 17-05-2002

Hai, Lijkt me erg lekker, wat denk je, zou je de kaasjes ook even kunnen grillen??? en dan op de salade ??? groetjes Renee

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten