Biefstuk met Pesto

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 potjes rucola (kruidensla)
2 bosuitjes
2 eetlepels balsamico-azijn
4 eetlepels olijfolie,zeezout,versgemalen peper.
400 gram biefstuk superieur (aan een stuk).
10 sjalotjes.
1 bol knoflook.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was en verwijder de harde steeltjes van de rucola.
Maak de bosuitjes schoon.
Pureer de bosui met de rucola in de keukenmachine en voeg de balsamico-azijn toe.
Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuige pesto.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak kleine inkepingen in de biefstuk en bestrijk het vlees met de pesto.
Laat het ca. 30 minuten buiten de koelkast marineren.
Pel intussen de sjalotjes.
Maak de knoflooktenen iets los van de bol.
Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie,besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zeezout.
Vouw het aluminiumfolie dicht.
Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk ca. 8 minuten op de barbecue.
Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten