Yoghurtbavarois met rode vruchten chutney
- Nederlands, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-05-2002
Een overheerlijke 'toet' met bosbessen, bramen en frambozen.
Bereidingswijze
Klop de slagroom in een kom met 1/3 van de suiker tot een lobbige massa. Los de gelatine op in een kommetje met koud water. Doe in een pan een beetje melk, de yoghurt en 1/3 van de suiker en laat aan de kook komen. Als het heeft gekookt doe er dan de gelatine bij en los dit op door flink te roeren. Doe de eieren met de laatste 1/3 suiker in een kom. Doe de schoongemaakte vruchten met de 50 gr suiker en citroen in een pan. Beetje water erbij en laat op laag vuur een beetje smelten. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Giet de warme massa (yoghurt met melk en suiker) op de eieren, goed doorroeren, giet daarna het geheel door een bolzeef terug in de pan. Zet het nu op ijs om te geleren. Als de massa gegeleerd is (lobbig is) de massa door de slagroom mengen. Nu storten in met koud water omgespoeld bakjes of vormpjes of in een grote puddingvorm. Serveer er de koude vruchten chutney bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties