Kalfsgebraad met mosterd.

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
boter: 50 gram
gevogeltebouillon: 1 blokje
slagroom: 1 dl
bloem: 1 soeplepel
mosterd: 2 soeplepels
ui: 1
peper en zout
augurk op azijn: 100 gram
kalfsgebraad: 1
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kruid het gebraad met zout en peper, bestrooi met klompjes boter ( /- 25 g samen) en laat 50 minuten braden in de voorverwarmde oven (180?C) Twintig minuten voor het einde, laat u zachtjes de fijn versnipperde ui fruiten, bestrooi met bloem. Meng 1 minuut, overgiet met witte wijn en 2 dl water. Voeg een half blokje verkruimelde kippebouillon bij en breng aan de kook. Laat indikken tot de helft op een flink vuur. Voeg er de room en de mosterd bij, en de schijfjes augurken. Laat nog 5 minuten pruttelen, en breng op smaak. Dien op met het in fijne schijfjes gesneden kalfsgebraad. Als bijgerecht serveert u gebakken aardappelen en groene groenten (prinsesseboontjes of broccoli).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nana_c avatar
nana_c

Doorsturen

Home Recepten