Warme Salade Van Peultjes, Erwtjes En Tuinbonen

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Warme Salade Van Peultjes, Erwtjes En Tuinbonen

    Warme Salade Van Peultjes, Erwtjes En Tuinbonen

    Warme Salade Van Peultjes, Erwtjes En Tuinbonen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g peultjes of sluimererwten,250 g ongedopte doperwten, 250 g jonge tuinbonen,4 jonge worteltjes,8 pijpuitjes,2 struikjes broccoli,enkele takjes kervel,

voor de bieslookvinaigrette:6 eetlepels olijfolie,2 of 3 eetlepels balsamiekazijn,kruidenzout,peper, bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon, dop de erwtjes en de tuinbonen. Verdeel de broccoli in hapklare roosje. Snijd de pijpuitjes, de worteltjes en de broccolistelen in schuine stukjes van ongeveer 3 cm. Stoom de groenten beetgaar. Best doe je iedere groente apart omwille van de verschillende gaartijden en voor een optimaal smaakbehoud. Tuinbonen, doperwtjes en sluimererwten kunnen wel samen en bij deze duurt het ongeveer 15 minuten, als je de sluimererwten iets later toeveoegt. Maak ondertussen de vinaigrette. Snipper de bieslook en roor deze door de vinaigrette. Overgiet de warme groenten met de vinaigrette en serveer onmiddellijk. GArneer eventueel met enkele kerveltakjes.

Serveertip

Je kan met deze Salade varieren zoals je wil afhankelijk van het seizoen; asperges, bleekselderij, venkel, bloemklool, princessenboontjes, kerstomaatjes, enz.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

witte_kop avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten