1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Warme Salade Van Peultjes, Erwtjes En Tuinbonen

Warme Salade Van Peultjes, Erwtjes En Tuinbonen

Door: witte_kop

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2002

Ingrediënten 4 personen


200 g peultjes of sluimererwten,250 g ongedopte doperwten, 250 g jonge tuinbonen,4 jonge worteltjes,8 pijpuitjes,2 struikjes broccoli,enkele takjes kervel,

voor de bieslookvinaigrette:6 eetlepels olijfolie,2 of 3 eetlepels balsamiekazijn,kruidenzout,peper, bieslook



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon, dop de erwtjes en de tuinbonen. Verdeel de broccoli in hapklare roosje. Snijd de pijpuitjes, de worteltjes en de broccolistelen in schuine stukjes van ongeveer 3 cm. Stoom de groenten beetgaar. Best doe je iedere groente apart omwille van de verschillende gaartijden en voor een optimaal smaakbehoud. Tuinbonen, doperwtjes en sluimererwten kunnen wel samen en bij deze duurt het ongeveer 15 minuten, als je de sluimererwten iets later toeveoegt. Maak ondertussen de vinaigrette. Snipper de bieslook en roor deze door de vinaigrette. Overgiet de warme groenten met de vinaigrette en serveer onmiddellijk. GArneer eventueel met enkele kerveltakjes.

Serveertip

Je kan met deze Salade varieren zoals je wil afhankelijk van het seizoen; asperges, bleekselderij, venkel, bloemklool, princessenboontjes, kerstomaatjes, enz.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top