Maissoep Met Kaasbroodjes
- Internationaal, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-05-2002
Ingrediënten 4 personen
2 verse maiskolven,2 courgettes,1 rode paprika,1 ui,1 eetlepels olijfolie,5 safraandraadjes of 1 koffielepel geelwortel,Voor de kaasbroodjes:4 boterhammen,2 eetlepels boter, 1 eetlepel gemalen Gruyerekaas, snuifje paprikapoeder,snuifje kerrie,snuifje geelwortel
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180?C voor de kaasbroodjes.
Bereidingswijze
Meng voor de kaasbroodjes de boter met de kruiden en de kaas. Snijd het brood in 8 driehoeken, besmeer ze met de boter. Haal de mais van de kolven. Snipper de ui en snijd de courgettes in grove stukken. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine vierkantjes. Fruit de ui. Voeg water, de geelwortel of de safraan en de courgette toe en laat gedurende ongeveer 8 minuten gaarkoken. Kook de paprika samen met de mais gaar ineen apart keteltje gedurende 5 tot 10 minuten. Mix de gare courgettes. Voeg de mais,de paprika en eventueel wat water bij de gare courgette, breng de soep op smaak. Plaats de kaasbroodjes op een rooster en zet deze gedurende 8 minuten in de oven.
Serveertip
Geef de broodjes warm bij de soep.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties