Tomaten in roomsaus
- Bijgerecht
- 30-60 min.
BIJGERECHT
Ingrediënten 4 personen
12 kleine ontvelde tomaten .50 gram pecorino kaas geraspt of andere geraspte kaas. 4 el grof gesneden basilicum ,zout , cayennepeper, 2 1/2-3dl slagroom , 1 1/4 dl droge witte wijn, 1 1/4 dl groentebouillon van tablet, 2 of 3 rode pepers heel fijn gesnipperd, 6 teentjes knoflook, 300 gram sjalotjes, 1 el olie 1 el boter of margarineBenodigdheden
ingevette ovenschaalVoorbereiding
sjalotten halveren de knoflook pellen ,tomaten ontvellen, kaas raspen, basilicum grof snijden, pepers piep klein snijden.
Bereidingswijze
boter samen met de olie verhitten.Hierin de gehalveerde sjalotten met de hele tenen knoflook in 10 min. glazig bakken.De rode peper 3 min. mee bakken.Bouillon en de wijn erbij schenken en op hoog vuur tot de helft in laten koken.Slagroom erbij schenken mee laten koken tot een cremige saus. Op smaak brengen met zout en cayennepeper.Basilicum door de saus roeren.
Oven voor verwarmen op 220 graden.
Tomatenmet ronde kant naar boven in de ovenschaal zetten.De saus erover heen schenken.De geraspte kaas er over heen strooien. In het midden van de oven Ca 20 min. bakken.