Risotto Milanese stijl

  • Kinderkeuken, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2002

Italiaans gerecht voor 6 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram rijst

1 liter vleesbouillon

zout en peper

een snufje saffraan

1 gesneden ui

80 gram boter

2 eetlepels merg (dit kun je weglaten)

50 gram Parmezaanse kaas

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bron: Kleine koks, Unicef

Bereidingswijze

Meng de saffraan met 2 eetlepels van de vleesbouillon in een schaal
Verwarm het merg met wat boter in een koekenpan
doe de uien erbij en laat alles lichtbruin bakken
doe de rijst erbij en roer even
Giet de overgebleven bouillon erbij
doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken
op smaak brengen met zout en peper en de bouillon met saffraan
laat het deksel nog 5 minuten op de pan tot de rijst gaar is
voeg de rest van de boter toe
sprenkel de parmezaanse kaas erover
dien de risotto goed heet op

Serveertip

Mailinglijst subscribe:
de_kinderkeuken-subscribe@yahoogroups.com

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten