avocado-eiersalade

  • Joods, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-05-2002

Van oorsprong een Israelisch recept.
Heerlijk op een stokrood of op crackers, lekker zelfgemaakt bijgerecht op feestjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
een rijpe avocado
twee hard gekookte eieren
kleine ui of charlot
twee eetlepels mayonaise
aromat(strooibaar)als je niet hebt zout of peper,evt. wat vers tuinkruid bv. peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wijd kommetje ,vork

Voorbereiding

zorg dat je avocado rijp is. Leg hem bij een banaan een paar dagen is dan zo rijp.
Dat zie aan donkere plekken op de schil.

Bereidingswijze

Snijdt in de lengte de avocado door, en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees in de kom.Prak de afgekoelde eieieren door de avocado, en dan het fijn gesneden uitje erdoor met de mayonaise, breng op smaak met aromat.

Serveertip

Mooi rangschikken op een schaal met mooie krulsla.
Avocado verkleurt snel,een paar druppels citroensap is erg lekker erdoor.

Laatste reacties

defrens avatar
defrens 17-05-2002

Dat klinkt heerlijk. Ik heb 'm favoriet gezet en ga het zeker een keer proberen! Groetjes, barbara

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten