Knisperend appel-banaan-taartje

  • Kinderkeuken, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2002

Voor een hartig taartje hoef je alleen de suiker te vervangen door 50 gr heel kleine hamblokjes.

Gebak of dessert voor 3 a 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
5 plakjes fillodeeg (diepvries)

1 appel, in kleine stukjes (golden delicious)

1 banaan, in kleine stukjes

2 eetl suiker

1/2 eetl citroensap

75 gr gesmolten boter

1 minitaartvorm (doorsnee 15 cm)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ca. 15 minuten bereiden

ca. 25 minuten bakken

Voorbereiding

Voor een hartig taartje hoef je alleen de suiker te vervangen door 50 gr heel kleine hamblokjes.

Bereidingswijze

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Doe de stukjes appel en banaan in een kom en meng de suiker en het citroensap erdoor.
Bestrijk eerst met een kwastje de taartvorm dun met de boter.
Sprei een velletje deeg uit en bestrijk dit met boter. Leg het velletje met de boterkant naar onderen in de vorm en laat het deeg overhangen. Bestrijk het deeg nu weer met boter. Spreid weer een velletje deeg uit, bestrijk dit met boter en leg dit met de boterkant naar boven dwars op het eerste velletje. Bestrijk zo ook de andere velletjes deeg met boter en leg ze dwars op elkaar in de vorm.
Schep de appel-banaanvulling in de vorm. Vouw nu het deeg luchtig over de vulling en bestrijk de bovenkant voorzichtig met de rest van de gesmolten boter.
Bak het taartje in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Je kunt het taartje lauwwarm of koud eten.

Laatste reacties

yktje avatar
yktje 17-05-2002

Zal dit echt gaan proberen,echter ben ik niet handig met die filo dingen,maar niet getreurd,ik ga het proberen. Yktje bedankt hoor!!!!!!!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten