Minestronesoep
- Italiaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 5 personen
50 gr ontbijtspek in blokjes3 eetlepels olijfolie1 ui500 gr grog gesneden soepgroenten1 pak gezeefde tomaten 500 cc1 pot vleesbouillon met vlees75 gr pipe rigate of kleine schelpjes100 gr diepvrieserwtjes1 potje gekookte witte bonen(350 gr )1 blikje borrelworstjeszout en peper100 gr geraspte oude kaas.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 379,01 kcal |
Koolhydraten | 36,48 g |
Eiwitten | 19,82 g |
Vetten | 14,57 g |
Bereidingswijze
De spekblokjes in de olie bakken. De ui pellen en snipperen en met de soepgroenten toevoegen en even meebakken. De tomatensaus en de bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Het vlees in stukjes snijden. De macaroni en de erwtjes aan de soep toevoegen en in 15 minuten gaar koken. De laatst 5 minuten de uitgelekte bonen de worstjes en het vlees mee warmen. De soep op smaak brengen met peper en zout. Aan tafel bestrooien met geraspte kaas. Lekker met stokbrood.
Serveertip
Variatie: met de ui nog 2 teentjes knoflook ui te pers meebakken. De doperwtjes, witte bonen en de borrelworstjes door Parijse worteltjes, peultjes en blokjes salami vervangen.