kervelsoep met gerookte zalm

  • Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-05-2002


Romig soepje!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 kleine ui; 1 bosje kervel, fijngeknipt; 10 gram boter; 350 ml groentebouillon; 50 ml witte wijn; 100 ml Friese Vlag koksroom; 50 gram gerookte zalmsnippers.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde ui en 3/4 deel van de kervel in de hete boter. Meet de juiste hoeveelheid groentebouillon en de witte wijn af in de maatbeker, en voeg dit toe. Kook 3-4 minuten en pureer de soep. Meet vervolgens 100 ml Friese Vlag koksroom af. Voeg dit al roerende toe aan de soep met de rest van de kervel en de zalmsnippers.

Serveertip

Als je de kervel door ca. 300 gram spinazie vervangt, wordt het een spinaziesoepje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten