Chow Mein met varkensvlees

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-05-2002

(China)Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g verse, dunne eiermie of Italiaanse vermicelli - 1 ui - 1 wortel - 4 bosuitjes - 1 kleine groene paprika - 1 kleine rode paprika - 5 el olie - 1 tl knoflook, geperst - 2 tl geraspte gember - 4 el hamvet, fijngehakt - 1 kop gaar varkensvlees of ham, in blokjes - 6 tl Chinese char suisaus (zie tip) - 1/2 kop verse tauge, staartjes verwijderd - 3 tl maizena 3/4 kop kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

1 Kook de mie in een grote pan kokend water net gaar. Laat de mie uitlekken en laat hem op een schone theedoek drogen. Snijd de ui in vieren of achten en haal laagjes los. Snijd de wortel in dunne reepjes.
2 Snijd bosuitjes in stukjes van 5 cm en paprika's in vierkantjes van 2,5 CM.
3 Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem. Bak de helft van de mie 5 min. op matig heet vuur tot een gouden, krokante 'koek'. Draai de miekoek om en bak hem nog 5 min.; laat nog een lepel vet langs de zijkant van de pan naar beneden lopen. Leg de mie op een bord en houd hem warm. Herhaal dit met de rest.
4 Verhit de resterende olie in de wok en bak knoflook en gember lichtbruin. Voeg ui, wortel, bosui en paprika toe en schud ze 3 min. om boven hoog vuur.
5 Voeg hamvet, varkensvlees en char sui-saus toe en bak nog 1 min. Voeg tauge toe en schud enkele minuten.
6 Meng maizena met wat bouillon. Giet met de rest van de bouillon in de wok. Roer tot de vloeistof kookt en indikt. Leg de miekoeken op een schaal en maak ze los met een mes. Schep het varkensvleesmengsel erover. Serveer direct.

Serveertip

Bewaren:
Bereid dit gerecht vlak voor het serveren.

Variatie:
als char sui-saus niet verkrijgbaar is in fles, gebruik dan 1 eetlepel hoisin-saus. Dit is een donkere, roodbruine saus bereid van gemalen, gefermenteerde sojabonen, tarwebloem, knoflook, suiker en rode rijst. Dat laatste is niet de echte rode rijst uit Sri Lanka, maar witte rijst die met kleurstoffen rood gemaakt is. Hoisin is een traditionele saus bij geroosterde Pekingeend en smaakt goed bij varkensvleesgerechten. Vlees geglaceerd met hoisin-saus wordt tijdens de bereiding roze.

Let op:
Gehakt hamvet is bij de slager verkrijgbaar. Verwijder het vet van zelfgemaakte bouillon; laat het vocht eerst afkoelen in de koelkast. Het vet drijft naar het oppervlak en stolt. Dit gestolde vet laat zich gemakkelijk wegscheppen. Warme bouillon kan met een schuimspaan afgeschuimd worden, maar zo verwijdert u niet alle vet. Leg een stuk keukenpapier op het oppervlak om de rest te verwijderen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten