1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. zwarte kip

zwarte kip

Door: edda_m

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2002

Ingrediënten 4 personen


8 drumsticks
1 forse ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
5 kruiden poeder
Ketjap
citroen of azijn



Dit recept heb ik heel lang geleden van een hindoestaans meisje gekregen. Het is echt een Surinaamse Klassieker! In het orginele recept wordt een hele kip gebruikt, maar ik doe het altijd met drumsticks.
Het is een van de favorieten van mijn kinderen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kip met azijn of citroensap en dep ze droog.
Eventueel de kip eerst inwrijven met een mengsel van citroensap, ketjap, 5 kruidenpoeder ui en knoplook, en lekker een paar uur laten intrekken.

Bereidingswijze

Fruit de ui aan en voeg daarna de kip toe en de knoflook. Als de kip rondom wat is gekleurd voeg je 1 ruime eetl 5 kruidenpoeder toe. Goed omscheppen. Doe er danong een kwart liter(niet koud) water met een scheut azijn of citroen sap bij en ong 6 eetl zoete ketjap. Laat de kip op een zacht pitje, met de deksel erop, hierin nog zeker een half uurtje gaar stoven. Houd wel in de gaten dat hij niet droog stooft!
De hoeveelheid ketjap en 5 kruidenpoeder kan je naar eigen smaak varieren. Optioneel een rood pepertje toevoegen. Zelf op smaak maken met zout en peper.

Serveertip

Lekker met spikkelrijst.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top