zwarte kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2002

Dit recept heb ik heel lang geleden van een hindoestaans meisje gekregen. Het is echt een Surinaamse Klassieker! In het orginele recept wordt een hele kip gebruikt, maar ik doe het altijd met drumsticks.

Het is een van de favorieten van mijn kinderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 drumsticks

1 forse ui, gesnipperd

2 tenen knoflook

5 kruiden poeder

Ketjap

citroen of azijn

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

was de kip met azijn of citroensap en dep ze droog.


Eventueel de kip eerst inwrijven met een mengsel van citroensap, ketjap, 5 kruidenpoeder ui en knoplook, en lekker een paar uur laten intrekken.

Bereidingswijze

Fruit de ui aan en voeg daarna de kip toe en de knoflook. Als de kip rondom wat is gekleurd voeg je 1 ruime eetl 5 kruidenpoeder toe. Goed omscheppen. Doe er danong een kwart liter(niet koud) water met een scheut azijn of citroen sap bij en ong 6 eetl zoete ketjap. Laat de kip op een zacht pitje, met de deksel erop, hierin nog zeker een half uurtje gaar stoven. Houd wel in de gaten dat hij niet droog stooft!


De hoeveelheid ketjap en 5 kruidenpoeder kan je naar eigen smaak varieren. Optioneel een rood pepertje toevoegen. Zelf op smaak maken met zout en peper.

Serveertip

Lekker met spikkelrijst.

Laatste reacties

aly47 avatar
aly47 22-05-2002

Hallo,dit lijkt me een lekker recept.Ik ga het zeker proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten