kip in een hoedje
- Nederlands,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-05-2002
een heerlijk recept voor als je visite krijgt.of lekker overal bij,
Ingrediënten 4 personen
1 pakje bladerdeeg(diepvries)1 potkersen(350gr)zonder pit6 bolletjes gember(pot)
400gr.kipfilet.zout/peper
50gr boter.
1 teentje knoflook.
11/2 zakje kerriesaus(knorr)
1theel sambal oelek
1 beker creme fraiche(200ml).
2 eetl paneermeel.
50gr gerasptenkaas(cantenaar)
3 eetl melk.
1/2eetl boter om in tevetten.
1 eetl bloem om tebestuiven.springvorm.
(doorsnede 24cm)
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200c.
bladerdeeg ontdooien.
in zeef kersen laten uitlekken.
gember fijnhakken.
kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
in hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken.
knoflook pellen en erboven uitpersen.
kerriesauspoeder erover strooien.
gember,sambal,kersen.en creme fraiche erdoor scheppen.2 min,laten pruttelen
vorm invetten.aanrecht bestuiven met bloem.
6plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca.28cm doorsnede,vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken.
paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen.kaas erover strooien.
Bereidingswijze
rest van de plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm.op vulling leggen en rand dichtdrukken.bovenkant bestrijken met melk
hartig taart een richel onder midden van de oven in ca.30 a 40 min.goudbruin en gaar bakken
ca.1uur en 15min bakken..
Serveertip
wijncategorie 6 chateau la gordonne rose
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties