Knoflookstamppot met shoarma en paparikasaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1? kg aardappelen, geschild en in blokjes
gesneden

* 8-10 teentjes knoflook

* 1? dl olijfolie

* 3 groene paprika's in blokjes

* 1? dl runderbouillon(mag van tablet)

* 30 gr boter

* 400 gr shoarmavlees

* 2 bosjes lente-ui in schuine ringentjes

* peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Knoflookteentejs pellen en samen met de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar koken.

In 2 el olie de paparika zachtjes bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Bouillon toevoegen en met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Paprika met kookvocht pureren en zeven.

Bereidingswijze

In wat boter de shoarmareepjes gaarbakken.

Ondertussen de aardappels en knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree stampen. Lente-ui erdoor scheppen en en stamppot op smaak brengen met peper en zout.
Shoarmareepjes op de puree scheppen en de saus er apart bij serveren.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 24-02-2008

Een super gerecht, ook leuk om eens te maken als we gasten hebben. Lekker pure smaak. Groetjes Rianne

cleo69 avatar
cleo69 15-05-2002

klinkt errrug lekker..neem hem mee hoor..groetjes van cleo

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten