Knoflookstamppot met shoarma en paparikasaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-05-2002
Ingrediënten 4 personen
* 1? kg aardappelen, geschild en in blokjesgesneden
* 8-10 teentjes knoflook
* 1? dl olijfolie
* 3 groene paprika's in blokjes
* 1? dl runderbouillon(mag van tablet)
* 30 gr boter
* 400 gr shoarmavlees
* 2 bosjes lente-ui in schuine ringentjes
* peper en zout
Voorbereiding
Knoflookteentejs pellen en samen met de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar koken.
In 2 el olie de paparika zachtjes bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Bouillon toevoegen en met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Paprika met kookvocht pureren en zeven.
Bereidingswijze
In wat boter de shoarmareepjes gaarbakken.
Ondertussen de aardappels en knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree stampen. Lente-ui erdoor scheppen en en stamppot op smaak brengen met peper en zout.
Shoarmareepjes op de puree scheppen en de saus er apart bij serveren.
Laatste reacties
Een super gerecht, ook leuk om eens te maken als we gasten hebben. Lekker pure smaak. Groetjes Rianne
klinkt errrug lekker..neem hem mee hoor..groetjes van cleo