1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gele Rijst

Gele Rijst

Door: edda_m

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2002

Ingrediënten 4 personen


400gr pandan of basmati rijst
1 blik of pakje cocosmelk
stukje geelwortel, stukje laos,1/2 djeruk purut blad, 1 stengel sereh en een pandan bladvers gehakt korianderbladzout naar smaak


Verder heb je nodig


Vlamverdeler


Geurige rijst voor bij de rijst tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was ongeveer 400gr rijst in een zeef tot er helder water af komt.

Bereidingswijze

Leng een blik of pak cocosmelk aan met water tot je 600ml vloeistof hebt, en zet dit op het vuur
met een stuk geelwortel, een stuk laos, een djeruk-purut-blad, een stuk sereh en een stuk
pandanblad. Voeg hier de witte rijst aan toe als het kookt. Als het opnieuw kookt doe je de deksel
op de pan en zet je de pan op een plaatje op een laag pitje. Na 20 minuten is de rijst gaar. De wortels en bladen
verwijderen en de rijst los roeren met wat zout. Voor het opdienen bestrooien met vers korianderblad.

Serveertip

Lekker als basis bij een rijsttafel of met komkommer en een of twee
orientaalse happen.


Selamat Makan!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top