Gevulde varkenslapjes met appelsaus
- Iers, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Hartig en zoet samen in een gerecht.
Ingrediënten 4 personen
gesnipperd
paneermeel
bouillon of water
Voor de saus:
1 eetl. witte-wijnazijn
Voorbereiding
Snij de filetslapjes open, zodat ze alleen aan een kant nog aan elkaar
vastzitten en eruit zien als een vlinder.
Sla het vlees plat en
verwijder overtollig vet.
Smelt de boter in een koekenpan en bak
daarin de gesnipperde ui en selderij bruin.
Doe het selderij-uimengsel
in een schaal en meng het met het paneermeel en peper naar smaak.
Leg op 1 ' vleugel ' helft 1/4 van het mengsel en verdeel het zo over de
4 lapjes.
Klap de andere ' vleugel ' over de vulling.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden.
Leg het vlees in een goed afsluitbare ovenschaal.
Smelt in een steelpannetje de extra boter en bestrijk hier het vlees mee.
Doe er de bouillon of het water bij, dek de pan af en laat het vlees ca 30 minuten op 180 graden braden tot het gaar is.
Haal het vlees dan uit de pan en houd het warm.
Bewaar de jus voor de saus.
Voor de saus:
Doe de appelmoes in een pannetje en voeg azijn, jus, suiker en peper (naar smaak) toe.
Breng de saus aan de kook en giet hem over het vlees.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en gestoofde prei.
Eet smakelijk