Gevulde varkenslapjes met appelsaus

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.


Hartig en zoet samen in een gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 varkensfiletlapjes van ca 2,5 cm dik
  • 30 gr. boter
  • 1 kleine ui,
    gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 75 gr. volkoren
    paneermeel
  • gemalen peper
  • 20 gr. gesmolten boter *EXTRA*
  • 2 eetl.
    bouillon of water
    Voor de saus:
  • ca 100 gr. appelmoes

  • 1 eetl. witte-wijnazijn
  • 1 theel. bruine suiker
  • gemalen peper
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snij de filetslapjes open, zodat ze alleen aan een kant nog aan elkaar
    vastzitten en eruit zien als een vlinder.
    Sla het vlees plat en
    verwijder overtollig vet.
    Smelt de boter in een koekenpan en bak
    daarin de gesnipperde ui en selderij bruin.
    Doe het selderij-uimengsel
    in een schaal en meng het met het paneermeel en peper naar smaak.

    Leg op 1 ' vleugel ' helft 1/4 van het mengsel en verdeel het zo over de
    4 lapjes.
    Klap de andere ' vleugel ' over de vulling.

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven op 180 graden.
    Leg het vlees in een goed afsluitbare ovenschaal.

    Smelt in een steelpannetje de extra boter en bestrijk hier het vlees mee.
    Doe er de bouillon of het water bij, dek de pan af en laat het vlees ca 30 minuten op 180 graden braden tot het gaar is.
    Haal het vlees dan uit de pan en houd het warm.

    Bewaar de jus voor de saus.
    Voor de saus:

    Doe de appelmoes in een pannetje en voeg azijn, jus, suiker en peper (naar smaak) toe.

    Breng de saus aan de kook en giet hem over het vlees.

    Serveertip

    Lekker met aardappelpuree en gestoofde prei.
    Eet smakelijk

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten