1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met zalm

Risotto met zalm

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2002

Ingrediënten 2 personen


150 gr verse zalm zonder graat
1 middelgrote ui, gesnipperd
1/2 venkelknol, in stukjes gesneden
1 klein blikje zoete mais, uitgelekt
100 gr diepvrieserwtjes
3 dl bouillon
1/2 glas witte wijn
1/2 glas water
1/2 theel oestersaus
vers gemalen peper en zout
100 gr risottorijst
1 theel zonnebloemolie
2 partjes limoen



Info: Slank op je sloffen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor 2 personen, je kunt eenvoudig hoeveelheden halveren of verdubbelen al naar gelang dat nodig is.

Bereidingswijze

Pocheer de zalm in de witte wijn en het water gedurende 5 minuten. Haal de zalm eruit. Kook de venkel, de ui en de erwten zacht in het kookvocht gedurende 10 minuten. Doe de groenten bij de zalm en bewaar het kookvocht. Voeg de bouillon toe aan het kookvocht en houd dit warm. Verwarm in een andere pan de zonnebloemolie. Doe daar de risotto bij en kook die gedurende 2 - 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg eenderde van de bouillon met kookvocht toe en laat dit onder af en toe roeren inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Voeg weer eenderde van de bouillon toe en herhaal dit proces.
Voeg uiteindelijk de rest van de bouillon met het kookvocht toe samen met peper en zout naar smaak.
Doe wat water bij het gerecht als de rijst nog niet gaar is. roer er de oestersaus, de mais, de erwten, venkel en ui door en voeg op het allerlaatste de zalm toe. Garneren met partjes citroen.

Serveertip

Info: Slank op je sloffen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top