Gevulde tomaten
- Nederlands, Voorgerecht
- 0-10 min.
Een tomaat vullen is een gemakkelijk werkje. Kapje afsnijden, uithollen en vullen met een mengsel van een paar ingredienten. In 10 minuten staat je voorgerecht op tafel.
Ingrediënten 4 personen
Basisrecept4 vleestomaten
zout en peper
Tomaten wassen. Van onderkant kapje afsnijden. Met theelepel voorzichtig uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Omgekeerd op bord zetten. Vulling maken volgens recept. Hiermee de tomaten vullen. Op 4 bordjes zetten.
Groentenmix en chilisaus
1 pak diepvries groentenmix en koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten en af laten koelen. 3 eetlepels chilisaus erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Rijst en walnoten
In kom mengen: 4 eetlepels gekookte rijst, 1 plakje ham in stukjes gesneden, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels gehakte gepelde walnoten en 1 theelepel kruizemunt. P smaak brengen met worcestershiresaus.
Spinazie en Danish Blue
In kom 50 gr Danish Blue fijnprakken. Erdoor mengen: 100 gr fijngesneden rauwe spinazie, ? gesnipperde ui, 2 eetlepels kwark en 2 eetlepels koffieroom. Op smaak brengen met peper.
Tonijn en ei
In kommetje 1 blikje uitgelekte tonijn fijnprakken, 1 gesnipperde ui en 3 eetlepels mayonaise erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en paprikapoeder. Tomaten garneren met 4 zwarte olijven, 4 ansjovisfilets en 4 toefjes peterselie.
Garnalen en appel
In kom mengen: 150 gr gepelde garnalen, 1 appel in stukjes, 1 stengel bleekselderij in stukjes en 3 eetlepels whiskysaus. Op smaak brengen met cayennepeper en zout.
Cornedbeef en barbecuesaus
In kom 200 gr corned beef fijnprakken. Toevoegen: 1 fijngesnipperd hardgekookt ei, ? eetlepel kappertjes en 3 eetlepels barbecuesaus. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Tomaten garneren met 12 kappertjes en 4 toefjes peterselie.