Hollandaisesaus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-2002

Hollandaise saus smaakt uitsteken bij allerlei groenten als, asperges, jonge worteltjes en broccoli. Maar ook bij kals- en runderfilet en bij gepocheerde vis!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Roer de eidooiers samen met de wijn, citroensap en de mosterd in een steelpan los.

Bereidingswijze

De pan op een warmhoudplaatje op een matig vuur zetten en al kloppend met de garne tot een dikke creme slaan.

De boter in klontjes verdelen en deze een voor een met de garde door de eiercreme werken totdat de boter volledig opgenomen is door de saus.

Serveertip

De Hollandaise saus op smaak afmaken met zout, versgemalen peper en suiker en direct serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hknegjens avatar
hknegjens 22-05-2005

Koop nooit meer een kant en klaar pakje!!! Zonder suiker en met lemoen ook lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten