Fazant met Ardennerham

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fazant van ca. 1 kg ,
Versgemalen peper,
Zout,
125 gr boter,
2 plakken vers spek,
50 gr Ardennerham,
10 jeneverbessen,
3 dl wildbouillon,
2 dl rode wijn,
1/2 dl gin,
20 gr bloem,
50 gr fijne pate,
1/2 dl koffieroom.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm, zodra de fazant gaar is, de gin in een roestvrijstalen juslepel boven een gasvlam, steek de damp aan en schenk de brandende gin overde fazant uit.
Laat de gin rustig uitbranden (zorg dat de wasemkap uit staat).
Neem de fazant uit de pan en houd hem warm.
Verwijder het spek.
Verwijder de jeneverbessen en 2/3 deel van de bakboter.
Roer de bloem door de rest, schenk er een deel van de ingekookte bouillon bij en blijf roeren tot een glad gebonden massa is ontstaan.
Herhaal dit tot alle bouillon door de saus is opgenomen.
Laat de saus al roerend enkele minuten zachtjes doorkoken.
Los de pate al roerend in de saus op en roer er van het vuuraf de room door.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Warm de fazant eventueel nog in de saus op
Leg de fazant in zijn geheel of in stukken op een voorverwarmde schaal.
Schenk er een deel van de saus over en geef de rest er apart in een voorverwarmde sauskom bij.

Serveertip

Serveer er desgewenst gesmoorde cantharellen of champignons bij.
Of spuit op de rand van de schaal rozetten van aardappelpuree en geef er broccoli of spruitjes bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jpjvdberg avatar
jpjvdberg

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten