Black pudding met kool en appel

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-05-2002


In Twente heb je de bakbloedworst. In het westen van het land kun je nog de echte bloedworst kopen. Die kun je gebruiken voor dit Ierse recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 plakken bacon van ca 0,5 cm dik
  • 500 gr. bloedworst
  • 30 gr.
    boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 600 gr. witte kool
  • 2 zure, groene
    appels (b.v. granny's), in schijfjes
  • 2 eetl. bouillon
  • gemalen
    peper
  • toast met boter
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Haal de vetrand van de bacon en snijd het in dunne reepjes.
    Ontvel
    de bloedworst en snijd hem in plakken van ca 1 centimeter dik.
    Snijd
    de kool in dunne reepjes.

    Bereidingswijze

    Verhit de boter en bak de bacon 2 a 3 minuten.
    Haal de bacon uit de
    pan en bak de bloedworst in 5 minuten onder af en toe keren bruin en
    knapperig.
    Haal ook die uit de pan en houd hem warm.
    Fruit de
    uitjes 1 minuut en voeg kool, bacon, appel en bouillon toe.
    Laat, met
    het deksel op de pan in 10 tot 15 minuten gaar koken.

    Serveertip

    Verdeel de koolmix over 4 borden en leg de bloedworst er bovenop.

    Serveer er de toast met boter bij.

  • Vroeger, als wij rode kool aten, bakte mijn moeder er een plak bloedworst bij, met een plak appel. Die werd gewoon samen met de bloedworst in dezelfde boter gebakken en geserveerd op de bloedworst.
    Dat was smullen!
    Eet smakelijk
  • Bron: Iers koken, Anne Wilson.
  • Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten