Black pudding met kool en appel
- Iers, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-05-2002
In Twente heb je de bakbloedworst. In het westen van het land kun je nog de echte bloedworst kopen. Die kun je gebruiken voor dit Ierse recept.
Voorbereiding
Haal de vetrand van de bacon en snijd het in dunne reepjes.
Ontvel
de bloedworst en snijd hem in plakken van ca 1 centimeter dik.
Snijd
de kool in dunne reepjes.
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak de bacon 2 a 3 minuten.
Haal de bacon uit de
pan en bak de bloedworst in 5 minuten onder af en toe keren bruin en
knapperig.
Haal ook die uit de pan en houd hem warm.
Fruit de
uitjes 1 minuut en voeg kool, bacon, appel en bouillon toe.
Laat, met
het deksel op de pan in 10 tot 15 minuten gaar koken.
Serveertip
Verdeel de koolmix over 4 borden en leg de bloedworst er bovenop.
Serveer er de toast met boter bij.
Dat was smullen!
Eet smakelijk
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties