1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. banh mi chien

banh mi chien

  • Aziatisch, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2002

Ingrediënten 6 personen


* 1 groot stokbrood, in 24 plakken ge-
sneden.
* 250 gr middelgrote garnalen, gepeld en van
de daarm ontdaan en grofgehakt
* 250 gr varkensgehakt
* 1 kleine ui, fijngesneden
* 2 lente-uitjes, fijngesneden
* 1 tl suiker
* ? tl versgemalen zwarte peper
* 1 el 2 tl vissaus(Nuoc mam,toko)
* 1 klein ei losgeklopt
* 1 el bloem
* slaolie om te bakken



Garnalentoastjes.
Plakjes brood worden eerst in de oven geroosterd zodat ze van buiten knapperig blijven. Vervolgens wordt alleen de kant met de vulling gebakken, zodat ze veel minder vet zijn dan andere versies.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C.
Leg de broodplakjes op een bakblik en rooster ze boven in de oven ca. 3 minuten, tot ze aan 1 kant bruin zijn. Draai d eplakjes om en rooster ook de andere kant bruin.Zet de broodplakjes apart
Doe de garnalen, gehakt, ui, lente-ui, suiker, peper en vissaus in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Roer het ei en de bloem door de massa en meng nogmaals goed.

Bereidingswijze

Bestrijk elk toastje met een volle el van het
mengsel en druk goed aan.
Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot de olie heet is. Leg de eerte lading met toastjes met de vulling omlaag in de olie, doe niet teveel toast tegelijk, en bak ze 4 minuten op deze kant, tot ze gaar en bruin zijn. Laat ze met de vulling omlaag uitlekken op keukenpapaier en bak de rest van de toastjes.

Serveertip

Serveer de toast heet of warm. Je kunt er wat limoenpartjes bij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top