jerk kruidenmengel
- Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 14-05-2002
?Creools kookboek? van Sue Mullin van "Brigitte"
Ingrediënten
2 el knoflookpoeder2 tl gemalen gember
2 tl gemalen piment
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
2 tl zout
3 verkruimelde laurierblaadjes
2 tl cayennepeper
100 ml limoensap
1 kleine ui, gesnipperd
225 ml donkere rum (geen strohrum nemen!)
150 g bruine suiker
Bereidingswijze
roer gember, knoflookpoeder, piment, kaneel, nootmuskaat, zout,
laurierblaadjes en cayennepeper door elkaar en bewaar dit mengsel in een
afgesloten potje in de koelkast. roer hier vlak voor het gebruik het
limoensap, de uisnippers, de rum en de suiker doorheen. laat het vlees
tenminste 2 uur marineren in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties