Kip met peterselievulling, gesmoorde
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Marokkaanse "witte" kip.
Ingrediënten 8 recipe.people
1 kg. rijpe tomaten, ontpit en fijngehakt1 flinke bos platte,fijngehakte peterselie2 stengels bleekselderij, fijngehaktschil
van 1 ingelegde citroen
, fijngehaktgemalen peper1/2 theel. chilipoeder of cayennepeper
2 verse kippen van ca 1,4 kilo15 gr. boter5 dl. water
30 gr. gesmolten boterkomijn en zeezout bij het opdienen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng de tomaten, peterselie, selderij en citroen en
doe er de peper en chilipoeder bij.
Vul de kippen met het mengsel en
voeg de helft van de boter per kip toe.
Maak de kip dicht met bijvoorbeeld
een ijzeren grillpen of keukengaren.
Bind de poten samen.
Bereidingswijze
Leg de kippen in een ovenvaste vorm met rooster en voeg het water toe.
Bestrijk de kippen met de gesmolten boter en bedek het geheel met
aluminiumfolie.
Zet de kip in de oven en laat hem in ca 90 minuten
gaar smoren.
Serveertip
Dien de kip direct op en zet kleine schaaltjes met komijn en zeezout op
tafel.
Zet ook een paar schaaltjes neer met water waarin wat citroensap
is gedruppeld, voor de vingers.
Lekker met stokbrood of pitabroodjes
en een salade.
tomaten uit blik gebruiken.
1 kg tomaten vervangen door 2 blikken hele
gepelde tomaten van elk 425 gram.
worden.
veelvuldig gebruikt en is her en der wel verkrijgbaar.
Gewone of
krulpeterselie heeft een minder zoete, prikkelende smaak en geeft dus
niet hetzelfde resultaat.
Eet smakelijk