Wortelsalade met komkommer
- Marokkaans, Salade
- 10-20 min.
Marokkaanse, zeer gezonde en smakelijke salade
Ingrediënten 6 recipe.people
10 grote wortels2 kleine komkommers100 gr. rozijnen1 eetl.citroensap1/2 theel. gemberpoeder1 theel. kaneelpoeder1 eetl.
honing80 tot 120 ml. olijfoliegemalen peper1/2 kop geschaafde
amandelen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 297,98 kcal |
Koolhydraten | 19,80 g |
Eiwitten | 3,53 g |
Vetten | 22,05 g |
Voorbereiding
Schil en rasp de wortels grof.
Was de komkommers en snijd ze in stukjes.
Doe de wortel en
komkommer samen in een kom en voeg de rozijnen toe.
Schep het goed om.
Bereidingswijze
Citroensap, gember, kaneel, honing, olijfolie en peper in een kleine
kom doen en goed doorroeren.
De geschaafde amandelen in een kleine
koekenpan, met anti-aanbaklaag, al roerend licht roosteren.
Serveertip
Schenk de dressing over de salade en garneer met de amandelen.
Direct
serveren.
Eet smakelijk