1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Zalm
  5. Bagels met gerookte zalm en gepocheerde eieren

Bagels met gerookte zalm en gepocheerde eieren

  • Amerikaans, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2002

Ingrediënten 4 personen


4 bagels,
boter,
100 gr waterkers of rucola,
200 gr gerookte zalm,
4 eieren,
zeezout en versgemalen zwarte peper,
bieslook



Dit is een licht alternatief voor een gebakken ontbijt en erg gemakkelijk te bereiden. Gerookte zalm en gepocheerde eieren zijn overheerlijk en geven een luxueus tintje aan het ontbijt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de bagels doormidden, rooster ze en smeer ze dun in met boter. Leg er waterkers of rucola op en dubbelgevouwen plakjes zalm; strooi er wat zwarte peper over.
Breek de eieren open in vier verschillende kopjes. Breng een grote pan water aan de kook en roer het borrelende water in een richting, waardoor er een draaikolkje ontstaat. Laat de eieren een voor een voorzichtig in het water glijden, breng het water opnieuw zachtjes aan de kook en bedek de pan met een deksel. Haal de pan van het vuur en laat hem 6 min staan.
Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Leg de eieren op de bagels, strooi er wat gesneden bieslook over en dien ze op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top