1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Wentelteefjes
  5. Wentelteefjes van panettone met kaneel en banaan

Wentelteefjes van panettone met kaneel en banaan

  • Italiaans, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2002

Ingrediënten 4 personen


4 eieren,
3 eetl slagroom,
1 theel gemalen kaneel, plus wat extra,
4 dikke plakken panettone,
75 gr boter,
4 bananen,
ahornsiroop, naar keuze



Panettone is een zoete, fruitige broodsoort uit Italie, die traditioneel rond de kerst wordt gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop eieren, room en kaneel met een vork in een kom en giet het mengsel in een ondiepe , platte schaal. Leg de plakken panettone erin en laat deze 5 min. weken; draai ze daarna om en laat ze nogmaals 5 min. weken. Verwarm de boter in een grote zware gietijzeren pan of pan met anti-aanbaklaag. Giet, zodra de boter begint te schuimen het overtollige ei-mengsel van de panettone af en leg de geweekte plakken in de pan. Bak ze in 4-5 min. aan beide kanten goudbruin.
Leg de gebakken panettone op een verwarmd bord en houd dit op een lage stand in de oven warm. Snijd de bananen in plakjes, leg deze in de warme pan en laat ze 5 min. zachtjes bakken. Af en toe even schudden. Schep de banaan op de panettone, giet er wat ahornsiroop over en strooi er kaneel over. Zo warm mogelijk opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top