Pho ga

  • Internationaal, Soep
  • 60-120 min.

Beroemde Hanoi-kippensoep

Deze met gember gearomatiseerde soep is bekend in heel Vietnam en de versies varieren afhankelijk van plaatselijke smaken en ingredienten.

Een eenvoudigere stevige soep wordt gegeten in het noorden van Vietnam, waar de winters aanzienlijk koeler zijn en minder verse groenten gebruikt worden.

Dit recept is typisch voor het zuiden, Kleurrijk door verse kruiden en levendig door lomboks. Deze soep wordt door de Vietnamees gewaardeerd om zijn versterkende eigenschappen en zijn heerlijke naar gember smakende kippenvet, soort kruidige reuzel, die op het laatste moment wordt toegevoegd.

Als je wilt kun je ook gewoon bouillon gebruiken waar je de gember in mee laat trekken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 1 kip van 1? kg

* 1 kg kippenvleugeltjes,-nekjes en-ruggetjes

* 1 el zout

* 2 tl hele witte peperkorrels

* 125 gr gember, in 2 stukken geneden

* 500 gr rijstnoedels


Garnituur
* 1 kleine ui, in dunne plakjes

* ? kop fijngehakte rau ram

* 1 flinke bos koriandergroen, gehakt

* 3 lente-uitjes, gehakt

* 100 gr tauge

* 3-4 kleine lomboks, gehakt

* 6-8 limoenpartjes

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de kip en de kipdelen in een grote pan met 2? liter water. Breng op hoog vuur aan de kook en voeg de peperkorrels en zout toe. Draai het vuur laag en laat de soep zachtjes koken en schuim daarbij af en toe af.

Leg de stukken gember direct op een hete elektrische plaat of gaspit en drai ze met een keukentang elke minuut om, zodat ze aan alle kanten donker verbranden. Spoel ze af om de as te verwijderen. Voeg 1 stuk gember aan de soep toe.

Hak het andere stuk grof en maal het in de vijzel of keukenmachine tot een pasta. Doe de pasta in een kom en zet apart.

Week de rijstnoedels 30 minuten in koud water tot ze soepel zijn.

Controleer na 40 minuten of de kip gaar is. Neem hem uit de pan als hij gaar is en er helder sap uit de poot komt als je erin prikt. Leg de kip op een bord en laat licht afkoelen, Verwijder het vel en pluk als het vlees van de kip en trek het uit elkaar.

Schep 125 ml kippenvet van de bouiillon af, of gebruik een combinatie van vet en bouillon, en schep dit op de gemberpasta. Zet
Het 20 minuten weg om de smaak in te laten trekken.
Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan. Breng hem op middelhoog vuur aan de kook en en schuim hem zorgvuldig af.

Laat de rijsnoedels uitlekken. Breng een middelgrote pan water op hoog vuur aan de kook. Neem een handvol noedels en doe die in een zeef die in de pan bouillon past. Houdt de zeef in de bouillon en roer met eetstokjes de noedels door, tot ze ondoorzichtig en beetgaar zijn.

Serveertip

Leg in elke kom een handvol kippenvlees.Schud de noedels droog en leg ze op het kippenvlees in de kommen. Schep de kommen driekwart vol met de hete bouillon. Schep 1? el gembervocht met een beetje gember op de soep en dien direct op.

Zet de garnituren in kleine bakjes op tafel en laat ieder zijn soep naar smaak afmaken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten