1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Koekjes
  5. Koekjes

Koekjes

Door: bolleke30

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2002

Ingrediënten


125 gram witte basterdsuiker
200 gram zachte roomboter
250gram bloem
1/2 ei
2 druppels vanille aroma
150 gram pure chocolade


Verder heb je nodig


Bakpapier
rasp
spuitzak met grote kartelmond
vuurvaste kom


Een lekker gerecht voor de kinderen als tussendoortje!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was je handen
verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden) en leg een groot stuk bakpapier op een bakplaat

Bereidingswijze

Klop de basterdsuiker met de boter in ca. 5 minuten wit en romig.
klop het ei door het botermengsel.
roer met een pollepel de bloem en de vanille door het boter-ei mengsel.
doe het beslag in een spuitzak en spuit koekjes van ca. 8 cm lang, niet te dicht naast elkaar op het bakpapier.
laat de koekjes midden in de oven in ca.15 minuten gaar worden.
breek intussen de chocolade boven de kom in stukjes en zet de kom in een pan met kokend water.
laat de chocolade al roerend smelten.
laat de koekjes op een rooster afkoelen en doop ze aan een kant in de chocolade.
leg ze terug op het rooster en wacht tot de chocolade hard is geworden.

Serveertip

Leg ze op een mooie schaal.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleke30
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top