Glutenvrije cake

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2002
  • Glutenvrije cake

    Glutenvrije cake

    Glutenvrije cake

Glutenvrij en lactosevrij door de bloem te vervangen door maismeel.

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr. maismeel (bij de turkse winkel) 200gr suiker 4 eieren 200 gr boter/margarine. (geen lactose: vervang 200gr boter voor 200gr zonnebloemolie)
2 zakjes vanille suiker
50 gr gewassen rozijnen
1 (of 2 kleine) appel bestrooien met kaneel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 5364,00 kcal
Koolhydraten 425,30 g
Eiwitten 42,16 g
Vetten 385,52 g
Benodigdheden
mixer plus kom/ oven / tulband- of cakevorm / mesje

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 150 C. vorm invetten (kan ook met zonnebloemolie m.b.v. een keukenpapiertje)

Bereidingswijze

eieren met de suiker en vanillesuiker loskloppen / maismeel en olie of boter om-en-om toevoegen / de rozijnen erdoor / in ingevette vorm spatelen / appelschijfjes er in drukken zodat ze niet boven het beslag uitsteken, anders kunnen ze zwart worden.
60 minuten op 150 C.

Serveertip

De tulband eventueel bestrooien met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

carla_s_c avatar
carla_s_c 14-09-2012

Dank je wel voor dit recept. GA het zeker een keer maken voor mijn kleinzoon. Groetjes Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten