1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. baskische kip

baskische kip

Door: gerdendirk

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-05-2002

Ingrediënten


1 braadkip van 2 kg in acht stukken gesneden
2 rode paprika in reepjes
2 uien in reepjes
50 gram zongedroogde tomaten op olie
3 el(eetlepels) olijfolie
2 grote tenen knoflook gesnipperd
150 gram chorizo
250 gr basmati rijst
¿ liter kippenbouillon
2 dl droge witte wijn
1 el tomatenpuree
2 el groene kruiden fijngehakt
50 gram zwarte olijven,ontpit
¿ sinaasappel



Een éénpans kipgerecht met rijst en pittige chorizo-worst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de sinaasappel en verdeel hem in partjes. Probeer zo weinig mogelijk -liefst niets- van het witte gedeelte van de schil of de vliesjes tussenin over te houden. Verwijder het vel van de chorizo en snij in plakjes.Halveer de olijven.Wrijf de kip in met peper en zout.Laat de tomaten uitlekken, dep ze droog en snij ze in stukken van 1 cm

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak de kip.
Fruit de ui en paprika, look,chorizo , gedroogde tomaten (*) en rijst : omroeren tot de korrels bedekt zijn met olie. Blus met de bouillon en de wijn. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder er door. Breng aan de kook en voeg de kip toe. De rijst moet onder staan.Leg de stukjes sinaasappel ertussen en bestrooi met de kruiden. Met deksel ongeveer een uur stoven, of een uur in een voorverwarmde oven van 180?C.

Tot aan het (*) kan je alles op voorhand klaarmaken.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdendirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top