Penne Al Salmone Affumicato
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 13-05-2002
Dit Italiaanse Valentijnsrecept kun je natuurlijk ook voor andere gelegenheden gebruiken.
Ingrediënten 2 personen
250 gram Penne of Linguine225 gram gerookte zalm snippers
1 sjalotje, gesnipperd
boter
scheut Vodka
1 1/2 dl Room Culinair
zout en peper
vers, gehakte peterselie
Eventueel enkele fijngehakte radicchio blaadjes, roer deze bij de zalm. Je kunt ook wat garnalen door de saus doen.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 921,23 kcal |
Koolhydraten | 97,16 g |
Eiwitten | 42,37 g |
Vetten | 35,31 g |
Bereidingswijze
Breng het water voor de pasta aan de kook, voeg zout toe. Maak ondertussen de andere ingredienten gereed. De saus koken duurt ongeveer 5 tot 7 minuten dus let op de kooktijd van de pasta en begin met de saus ongeveer 8 minuten voordat de pasta klaar zal zijn.
Begin met het sjalotje te fruiten in boter tot het glazig is, voeg dan de zalm toe en roerbak het totdat de kleur lichter wordt. Sprenkel de Vodka erover en roer totdat deze verdampt is, voeg dan de Room Culinair toe. Verwarm het geheel en voeg naar smaak peper en zout toe. Strooi de peterselie erover vlak voordat je de saus over de pasta doet.
Serveertip
Heerlijk met een glas Pinot Grigio.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties