Penne Al Salmone Affumicato

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2002
  • Penne Al Salmone Affumicato

    Penne Al Salmone Affumicato

    Penne Al Salmone Affumicato

Dit Italiaanse Valentijnsrecept kun je natuurlijk ook voor andere gelegenheden gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram Penne of Linguine
225 gram gerookte zalm snippers
1 sjalotje, gesnipperd
boter
scheut Vodka
1 1/2 dl Room Culinair
zout en peper
vers, gehakte peterselie
Eventueel enkele fijngehakte radicchio blaadjes, roer deze bij de zalm. Je kunt ook wat garnalen door de saus doen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 921,23 kcal
Koolhydraten 97,16 g
Eiwitten 42,37 g
Vetten 35,31 g

Bereidingswijze

Breng het water voor de pasta aan de kook, voeg zout toe. Maak ondertussen de andere ingredienten gereed. De saus koken duurt ongeveer 5 tot 7 minuten dus let op de kooktijd van de pasta en begin met de saus ongeveer 8 minuten voordat de pasta klaar zal zijn.
Begin met het sjalotje te fruiten in boter tot het glazig is, voeg dan de zalm toe en roerbak het totdat de kleur lichter wordt. Sprenkel de Vodka erover en roer totdat deze verdampt is, voeg dan de Room Culinair toe. Verwarm het geheel en voeg naar smaak peper en zout toe. Strooi de peterselie erover vlak voordat je de saus over de pasta doet.

Serveertip

Heerlijk met een glas Pinot Grigio.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten