Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lasagne
  5. Groene lasagne met kip en shii-take

Groene lasagne met kip en shii-take

Door: llheks

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-05-2002

Ingrediënten


Ingredienten :
- peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels (olijf)olie
- zout
- 3 bosuitjes
- 1 groene paprika
- 3 takjes koriander
- 1/2 theelepel gemberpoeder (djahe)
- 8 vellen groene lasagne
- 3 grote kipfilets (a 150 g)
- 1 doosje shii - take (100 g)



Lasagne verdi con pollo e funghivoor 4 personen Voorbereiding (20 minuten)
Bereiding (15 minuten)
van "moesje2"

Ontdek meer:

Voorbereiding

In grote pan ruim water aan de kook brengen. Zout en lasagnebladen toevoegen
en ca. 6 minuten koken. pasta met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken
en halveren. Kipfilets dwars op draad in repen snijden. Bosuitjes
schoonmaken
en schuin in stukken van ca. 1 cm snijden. Knoflook pellen. Paprika wassen,
halveren, zaadlijsten en pitjes verwijderen en paprika in ruitjes snijden.
Shii-take
schoonmaken en in vieren snijden. Koriander fijnhakken.

Bereidingswijze

In pan ruim water aan de kook brengen, lasagnebladen met 1 eetlepel olie aan
water toevoegen en pan van fornuis nemen. Pasta in water warmhouden.
Intussen rest van olie verhitten. Kip ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
Bosui,
paprika, shii-take, gemberpoeder, zout en peper toevoegen. Knoflook erboven
uitpersen. Kipmengsel ca. 8 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen.
Op
smaak brengen met sojasaus en koriander. Lasagneplakjes laten uitlekken en 4
plakjes over vier borden verdelen. Hierop reepjes kip en paddestoelen
scheppen,
weer plakje lasagne en zo doorgaan tot alle pasta en kip met paddestoelen
gebruikt zijn.

Serveertip

Wijnadvies
Friszoete tot halfzoete witte wijnen



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top