1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. risotto met courgette en gerookte zalm

risotto met courgette en gerookte zalm

Door: delianeqvu

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui1 courgette150 - 200 gr. gerookte zalm2 takjes verse dille (of 1/3 theelepel gedroogde)40 gr. boter of margarine300 gr. risotto rijst1 dl. witte wijn1 l. visbouillon2 eetl. creme fraichezoutpeper



Een variatie met een lekkere en aparte smaak door de dille en de gerookte zalm.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui heel fijn. Snijd de courgette in staafjes of blokjes. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Hak de dille fijn.

Bereidingswijze

Smelt de boter en fuit de ui zacht en glazig (niet bruin). Voeg de rijst toe, schep goed om en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe, dan de courgette en roer de rijst om. Laat de rijst op niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg de visbouillon beetje voor beetje toe. Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig door. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn. Schep er tenslotte de dille, de creme fraiche en de zalm voorzichtig doorheen. Maak de risotto op smaak met zout en peper.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van delianeqvu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top